keskiviikkona, joulukuuta 30, 2009

Heipä hei ja moikka moi...

...vanha vuosi. Ilolla otan vastaan ja odotan jo uutta. Kulunut vuosi on jälleen kerran ollut yksi hienoimmista, mutta samalla myös yksi raskaimmista vuosista koskaan. Niin kai se on, että kaikkea ei vaan voi saada, vaikka kuinka toivoisi...Mutta sitkeänä sissinä en luovuta, vaan jaksan elää toivossa edelleen. Ihania asioitakin on tänä vuonna tapahtunut ja niiden siivellä sitä jaksaa ne kurjimmatkin jutut. Tukka taakse ja tuulta päin! :)

Leppoisaa vuodenloppua ja IHANAA, ONNEKASTA uutta vuotta 2010!

Satu

tiistaina, joulukuuta 29, 2009

ALE REA SALE...

...on alkanut! Nettiputiikissa lähes koko valikoima ale-hinnoin ja tulevana viikonloppuna live-myynti myös Tallipihan puodilla :) Lisää viikonlopun Pakkasjuhlista ja mm. aukioloajoistamme pääset kurkkimaan Tallipihan omilta sivuilta. Että näin.
Pieni pala meidän joulukotia...

sunnuntaina, joulukuuta 27, 2009

Tapaninajelulla...

Eilen uhmattiin lumimyrskyä ja köröteltiin päiväseltään Jyväskylään. Ohjelmassa mummolaa ja ystäviä. Aamulla koko konkkaronkka autoon ja iltamyöhällä takaisin kotiin. Ihana päivä. Rakkaita on aina mahtavinta nähdä! Menomatkalla napsin muutaman kuvan auton ikkunan läpi, - tapaninajelulla, kun oltiin. :)

Takapenkin väkikin jaksoi yllättävän hyvin, kiitos dvd:n! On niillä vaan helppoa nykyään...:) Toista se oli silloin ennnen, - ilman ilmastointeja ja dvd-laitteita. Mökille matkattiin hiki hatussa, kylki kyljessä ja oksennuspussi toisessa kädessä. ;)

Huomenna alkaa jälleen kerran se "uusi elämä"... Jouluähky, niin henkisesti kuin fyysisestikkin vaivaa jo. Mukavaa loppuvuotta toivotteleepi tää!

perjantaina, joulukuuta 25, 2009

Jouluriemua...

...ja kiireetöntä oloa. Outoa, mutta niiiiiin ihanaa! En edes muista, koska olisin viimeksi käynyt nukkumaan ilman herätyskellon säätämistä. Jouluaattoyönäkin se "herätti" kinkun kanssa klo:3.30, mutta todellisuudessa heräsin klo:6.15 tytön kömpiessä kainaloon...:) Nooh, onneksi possu ei ollut tästä moksiskaan...hih :) Tänään sitten nukuinkin hyvällä omallatunnolla piiiitkään ja pyjamankin sain vasta äsken sullottua tyynyn alle. Elokuvia, herkullista ruokaa, rauhaa, kynttilänvaloa, ulkoilua, iloa, ystäviä ja rakkaita. Siinä kaikki mitä pukiltani toivoin...:) Nyt vaan olla möllötellään ja toivotellaan teille kaikille leppoisaa joulunaikaa!

perjantaina, joulukuuta 18, 2009

Viimeisiä viedään...

Tallipihan joulukylän tämän vuoden viimeinen viikonloppu on pian käsillä...ja aivan mahtava siitä on taas tulossakin. Pihan joulutori täyttyy jälleen kädentaitajista, talli valmistautuu jouluun, glögi höyryää, hepat hirnahtelevat ja alpakatkin piipahtavat kylässä. Joulukuusenkin voit täältä kätevästi napata kainaloosi. Meillä puodissa käärepaperit rapisevat ja juuttinaru viuhuu vinhaa vauhtia. Elellään vuoden kiireisintä aikaa, - kivaa sellaista. Aatonaatto iltaan saakka rapistellaan ja sitten rauhoitutaan joulunviettoon jo mekin. Tallipiha on suljettuna vuoden loppuun ja avaa ovensa Pakkasjuhlien ajaksi 2 - 3.1.2010, kunnes jälleen sulkee ne ja talvilomailee koko tammikuun ajan. Nyt siis kipinkapin jouluntunnelmaa nuuhkimaan...:)

Tämä kaunis kuva on lainattu täältä...Oli ilo tutustua ihanan positiiviseen ja iloiseen Tiinaan, joka ennen joulunviettoon lähtöä piipahti meitä moikkaamaan. Kauniita kuvia, joista paistaa läpi ehkä myös tämä pienoinen kiireemme...;) Kiitos Tiina! Ihana blogi! Käykääpä kurkkaamassa...

torstaina, joulukuuta 17, 2009

Kauan on aikaa siis...

Täällä ollaan pikkuisen fiilareissa "taasjälleenjakerran" tästä...Eilen illalla pieni irtiotto joulusta, pakettien käärimisestä ja iltarutiineista. Toki olen nähnyt tämän jo aiemminkin, mutta olihan tämä uusikin versio AIvan pakko päästä kokemaan ja voihan IIIIK! Hymyilyttää, laulatuttaa, hihityttää...Ollaan me vaan oltu pöllönnäköisiä silloin joskus saapasjalkarokkien ja teinikalentereiden aikaan. Mutta musiikki sen sijaan...se toimii edelleen ;)
Kuva nyt ei liity mitenkään tähän asiaan, mutta siinä se nyt on, meidän puodin ihana, vanha "pönttis". Näillä pakkasilla olisi niiiiiin mukavaa saada sinne puut rätisemään, mutta suurempien tulien puutteessa ihanaa tunnelmaa luo myös kynttilänvalon kajastus luukun raoista...

maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Kiire...

Kiire juoksi minut kiinni,
laski kätensä tuttavallisesti olalleni,
kysäisi - kuin ohimennen
"Oltaisko kavereita ? muutkin on"
Mitäs siihen minä - hyvinkasvatettu.
*
Tässä sitä nyt sitten ollaan.
*
Välillä kuitenkin havahdun,
aurinkoon kasvoillani, tuulen tuoksuun,
muistoon ystävien yhteisistä hetkistä.
*
Silloin päätän hyvästellä uuden kaverini
- mutta kun en saa sitä kiinni!

Tämä oli suora lainaus kauniista GEPETTO-kortista, jonka ystävältäni vuosikalenterin kera juurikin sain...Osui, upposi ja kolahti. Ensi vuonna lupaan parantaa tapani ja saada "sen" vihdoinkin kiinni. Ihanaa ja kireetöntä viikkoa kaikille! Kymmenen yötä jouluun...

tiistaina, joulukuuta 08, 2009

Tytöt tahtoo pitää hauskaa...

...ei ne puuroja keittele ;) Ei keittele. Kivaa on pidetty. HopLopissa aloitettiin kera kamujen ja kotona jatkettiin kera kummien, mummien ja muiden tärkeiden. Peppi puhalsi viisi ja äiti tänään pari hassua enemmän. Koti täynnä kukkasia. Monta ihanaa sanaa ilmassa...Me niiata niksautetaan, laskeudutaan arkeen... ja siihen kaurapuuroon ;)

perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Juhlahumua ja härdelliä...

Täällä valmistellaan kovaa kyytiä viisi vee kemuja...Sunnuntaina on talo täynnä väkeä ja, kun ympärilleen näin pikaisesti vilkaisee, niin ei ehkä ihan heti uskoisi. Tekemistä siis ON ja paljon, mutta onneksi öisin on aikaa ;) Piiitkä lista odottaa. Tämän illan siivosin vain ja ainoastaan Pepin huonetta ja voihan kääks sitä sälän ja kaman määrää. Innolla odotan jo tammikuuta ja "lomaa" jolloin käännän koko talon ympäri ja roudaan ainakin puolet omaisuudesta kirpuille. Nyt on PAKKO. Tänne ei mahdu enää. Täytyy vain toivoa, että lahjakääreistä sunnuntaina löytyisi ihan kaikkea muuta kuin lisää leluja...:) Vink, vink ystävät ja suku, jos täällä "salaa" hiiviskelette ;)

Nyt on painuttava pehkuihin, jotta aamulla jaksaa töihin ja illalla tätä kaaoksen selvittelyä täällä. Tulkaahan huomenna moikkaamaan. Tallipihan poni, aasi, heppa ja lampaatkin saavat vieraita, kun suloiset alpakat saapuvat iloksemme. :)