keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Retkieväitä ja juhlamekkoja...

Hui tätä hulinaa! Puhaltelin eilen pölyjä kalenterini päältä ja päätin ottaa sen taas pitkästä aikaa käyttöön. Tämän vaalean pään muisti alkaa pikkuhiljaa olemaan täynnä...Toukokuu on kutkuttava kuu. Kuu, jossa tapahtuu varmasti eniten koko vuodessa. Kevättä rinnassa, lapset kuin lehmät laitumillaan, levottomuutta ja odotusta ilmassa...Kesän ilot, mansikat, polskuttelut ja lämpimät illat vielä edessä...Voi, mahtavuutta!

Kalenteri tosiaan oli pakko kaivella esiin, koska nyt näyttää vähän siltä, että meillä tosiaan eletään jonkinlaista hurlumhei ja juhlanaikaa. Jääkaapin ovi täyttyy keväänlapsien synttärikutsuista ja kolme omaa kiikuttaa vuoronperään lippua ja lappua kevätretkistään ja - juhlistaan. Älkääkä nyt luulko,että valitan; ei suinkaan, minähän nautin! Juhlaviikkoja saisi puolestani olla vaikka joka kuukausi, tai ainakin joka toinen. :) Vitsit, että ne omatkin luokkaretket olivat aina odottettuja. Mentiin Ähtäriin, Linnanmäelle, Heurekaan ja mitä vielä kaikkea...ja kaikilla oli niiiin muuukaaavaa :)

Meidän bilekausi alkoi viime sunnuntaina muskarin kevätjuhlassa ja jatkuu tänään jääkiekkoilijoiden päättäjäisillä. Lauantaina juhlitaan Pirkanmaan Yrittäjien Kevätkaronkassa ja sunnuntaina syödään kaakkua äitien ja mummujen kanssa. Ensi viikolla vuorossa synttäreitä, Peppi Lotan nimppareita, päiväkodin kevätjuhlaa...Retkiä arboretumiin, delfinaarioon, Pikkukakkosen puistoon, Hämeenlinnaan, Vahderpäähän...Lisää nimppareita; kummityttöä ja isomummua. Lystipäivää Pyynikin maisemissa picnikkeillen. Matikan kokeita, kampaajaa ja vanhempain varttiakaan unohtamatta...:) Hengästyttää jo ajatellessa. Nooh, päivä kerrallaan ja ilo irti joka päivästä :)

Helatorstai-viikolla, 22.5 täyttää vuoden tuo viides lapseni; villan nettiputiikki, ja sitäkään ei tietenkään voi olankohautuksella ohittaa. Vuosi on mennyt varsin vauhdikkaasti ja vauhdikasta juhlintaakin on luvassa....Mutta siitä lisää lähempänä. Juhlitaan sillä viikolla vielä muutamia muitakin synttäreitä, nimppareita ja kiekkoilijoiden päättäjäisiä. Viimeisellä viikolla sitten lisää luokkaretkeilyä, melontakoulua, Justus Oliverin nimppareita, viimeisiä koulu-ja päikkypäiviä ja viimeisimpänä ihan perinteiset koulun kevätjuhlat Suvivirsineen ja nenäliinoineen...Että sellainen toukokuu. Lapsien kesäloma alkakoon :)
Huoooh....

11 kommenttia:

Mannukka kirjoitti...

Heh, kuulostaa kovin tutulta! Toukokuu taitaa tosiaan olla vuoden kiireisin kuukausi, jos jonkinlaista kissanristiäistä on kalenteri täynnä. Jotenkin sitä näin keväällä jaksaakin paljon enemmän kuin muulloin! Kesälomia odotellessa.. tänä vuonna aionkin lomailla ruhtinaalliset 6 viikkoa! :-)

Taina kirjoitti...

Tervehdys satu! Täällä flunssatoipilaana lueskelen hauskaa kertomustasi...ja muistelen samalla kun meidän kolme lasta olivat pienempiä. Totta totisesti oli menoa ja meininkiä. Kuinka sitä kaiken ehtikin.Nyt vanhin on asunut omillaan jo kohta 6 vuotta, keskimmäinen lähdössä inttiin ja nuorinkin täytti jo 14v. Ei ole enää kevätjuhlija, vanhempainvartteja ym.. Mutta aikansa kutakin. Nyt voi jo paremmin keskittyä omiin harrasteisiin.

Mannukka kirjoitti...

p.s. MITÄ nuo ihanuudet tuossa alimmassa kuvassa on?

Villa Elina kirjoitti...

No huh hulinaa, lueskellessani tarinaasi ihan alkoi hengästyttämään. Varmasti ihan aiheellista kaivaa kalenteri esiin ja merkata kaikki menot muistiin, jotta tietää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan:-)

Ihana kuva tuossa alhaalla. Onko nuo nettiputiikissa myynnissä?

satu kirjoitti...

Mannukka,
voi tuota sun lomaasi! Mulla ei taida olla lomasta tietoakaan...Pieniä irtiottoja ehkä sinne tänne, mutta muuten taitaa kesä hujahtaa tuossa puodilla häärätessä. Kivaa tosin sekin! :) Juu ja tuossa kuvassa on puodissa myynnissä oleva ainokainen picnik-peite. Toinen puoli vahakangasta ja toinen puuvillaa, sisällä pehmuste. On aikas herkku :)

Taina,
aika tosiaan hujahtaa vauhdilla! Ei aikaakaan,kun meillä ollaan samassa jamassa ja on äidilläkin aikaa harrastaa...;) Sun harrastukset onkin aikas suloista laatua...

Villa Elina,
juu,rakas kalenteri on nyt visusti päivitetty :)
Meillä on yksi tuollainen peite jäljellä ja lisäilen sen nettiin pikimmiten...:)

Päivi kirjoitti...

Hei hulinaa! Mutta kiva jos jaksat silti nauttia siitä :)

satu kirjoitti...

Päivi,
juujuu, tuo hulina vaan kuuluu tähän kevääseen ja oikeastaan aikas harvassa noista jutuista olenkaan loppujenlopuksi itse mukana, muuten kuin hengessä...Kaiken muistaminen se mun tärkein jobi ;) Rankkaa on...hehee :)

Anonyymi kirjoitti...

Huh, teidän menoa ja meininkiä! Mutta niin tutun kuullosta...
Tuo Lystipäivä Pyynikillä vaikuttaa mukavalta. Täytyypäs laittaa mieleen :)

Aurinkoista torstaita!

t. Hanna

satu kirjoitti...

Moikkis Hanna,
no, hyvä jos muillakin:)
Juu, meillä Peppi fanittaa niin kympillä Satu Sopasta ja Tuttiorkesteria, että onhan neidon sinne päästävä :) Herkkueväät koriin, viltti olalle ja peukkuja auringonpaisteelle...Kivalta vaikuttaa ohjelma! Nähdään siellä siis ;)
Aurinkoa sinnekkin, s

Nia kirjoitti...

Hulinaa teillä riittää:) Semmoista se kesäntulo teettää! ^__^

satu kirjoitti...

Nia,
kevättä rinnassa...;))

Tuon peitteen kanssa muuten kävi niin, että se "män jo"...Ei ehtinyt putiikin hyllyyn saakka :)