perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

Sataa sataa ropisee...

...ja tämänkin tädin varpaita palelee...Hui, kun on kylmää! Villasukat oli pakko taas kaivaa esiin ja takassakin rätisee tuli. Kynttilöitä en ole vielä sytytellyt, vaikka vähän sellaisilla fiiliksillä nyt mennään...Monta kurjaa ja tylsää juttua on mahtunut tähän viikkoon. Viikko tosin onneksi päättyy onnellisen iloisesti. Huomenna ajellaan pienen rinsessan kastejuhlaan Espooseen ja huonekkin olisi Tornista varattuna...Nyt en vaan tiedä, että jaksanko jäädä vai köröteltäisiinkö sittenkin suoraan kotiin. Hommaa piisaisi täälläkin...

Sadepäivänä meillä pyörii ainakin kerran päivässä Heinähattu ja Vilttitossu-video, joka on meidän Peen suursuosikki. Onko tuttu? Repliikit osataan ulkoa ja samaistumistakin railakkaaseen Vilttitossuun on ollut aika ajoin havaittavissa...Elokuva kuuluu yksiin minunkin suosikkeihini ja koskettaa äitinä aina vaan. Rakastan myös tuota unelmallista miljöötä, isoja omppopuita, ihanaa taloa, aurinkoista kesää ja rentoa meinikiä. Ja ne Alibullenin neidit...:)) Pepistä en tosin toivoisi äitiä meidän perheeseen, vaan yritän pitää jotenkuten ohjakset omissa käsissä, vaikka välillä äärirajoilla mennäänkin. Pyykit meillä pyykätään ja ruokaa kokataan, mutta pulla nousee enää huolestuttavan harvoin...;)

Siinä se on! Haaveitteni talo! Heinähatun ja Vilttitossun koti kelpaisi minulle kodiksi, kaupaksi, mummolaksi tai kesähuvilaksi ihan koska vaan...:) Jos tiedätte vastaavia täällä Pirkanmaalla, niin kertokaa, kertokaa! Siis vapaita, myytäviä tai vuokrattavia...;)

11 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Minäkin pidän kovasti tuosta elokuvasta.

JOHANNA kirjoitti...

Meidän Oskarin suosikki myös! Ulkoa osaan sanat jo melkein...;)
Ihanaa viikonloppua! Ja kiitoksia vielä korista!

Ira kirjoitti...

Sama täällä. Onneksi jonkun muunkin lapsi osaa vuorosanat ulkoa. Ajattelin, että meillä Venla katsonut jo aivan liian monta kertaa. Samaistumista todella havaittavissa, mutta tälläilmalla on pakko turvautua välillä elokuviin, käpertyä vilttiin ja toivoa kesää tulevaksi! Ja se pulla ei kohoa tässäkään talossa kovin usein, milloinkahan viimeksi?

Satu kirjoitti...

pioni,
ihanaa, en ole siis yksin. Eihän siitä voi olla tykkäämättä :)

Johanna,
ai, teilläkin! :)
Ihanaa viikonloppua sinnekkin ja kivaa, jos tykkäsit kopasta! :)

Ira,
mahtavaa! Lisää hurahtaneita :) Joo, välillä käy mielessä, että voishan sitä edes välillä katsoa muutakin, mutta ei niin ei. Kaapo olisi toinen suosikki, mutta en ole ehtinyt perehtymään, josko sitäkin löytyisi dvd:nä...Tällä kelillä nuo elokuvat tosiaan ovat päivän pelastus, kun yhdessäkään ei koko ajan vaan ehdi touhuilemaan.

Pullasta tuli hauska juttu mieleen,kun meillä poika vähän aikaa sitten kyseli, että "äiti, koska me leivotaan vanhanaikaisesti pullaa?" Hih. Vanhanaikaisesti...eli ei siis jäisiä pullia pellille ja uuniin :)
Peukkuja kesälle...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä myös pyörinyt kiitettävällä tahdilla vilttitossu ja heinähattu, nyt on ollut tosin vähän aikaa hiljaisempaa sillä saralla.
Minusta siinä elokuvassa on niiiin ihana värimaailma, vaikka kotonani pidän selkeästä ja vaaleasta niin kerta toisensa jälkeen ihastelen elokuvan miljöötä.
Taikinaterapian tarpeessa tässä lienen minäkin :D

Suosittelen majoittumista myös reissullanne, pieni irtiotto saa arjenkin tuntumaan taas erilaiselta. Ja huomaa kuinka ihanaa on tulla/olla kotona. Minä siis lähden aina reissuun vain todetakseni, että onpa ihanaa tulla kotiin. Hassu minä.
T: Katja

Anu kirjoitti...

Tuttu juttu,laitoin myyntiin kirpparille kun oli puhkikatsottu!

Ja talo on mieletön!!!
Tampereella Nekalassa tai Viinikassa oli myynnissä muutama vuosi sitten melkein samanlainen unelma pilkkahintaan,mutta minun mies ei silloin innostunut...ja nyt kun ajellaan siitä ohi,niin jestas se on laitettu juuri niin ihanaksi kuin omassa mielessänikin sen olisin laittanut!!!Siinä nousi kahdet rappuset ylös ulko-ovelle ja siinä oli sellainen upea ylätaso...just niinkuin pitääkin!Hitto viete,ukko aina pistää vastaan:)

Tilda kirjoitti...

Meillä katsottiin aika paljon myös, nyt on ollut tauolla jo jonkun aikaa. Mutta jotkut replat elää perheessä edelleen... "Meillä syödään perunaa!"

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Käys kattomas etuoven sivuil kohdetta nro 955158 tai jos se on liian "iso" niin sit olis nro 930483



T:Satu

Sarppa kirjoitti...

Minäkin olen tuo elokuvan nähnyt, aikoja sitten kylläkin..

Mukavia hyväntuulen postauksia täällä, pitäisi päästä käymään puodissasi joku päivä, jos vaikka tulis polkemalla

jonna kirjoitti...

Aivan ihana elokuva. Minulla ei edes lapsia vielä ole, mutta tuon elokuvan omistan ja melkeinpä osaan ulkoa kaikki vuorosanatkin jo ;) Nyt tosin on pitkä aika kun viimeksi katsoin, pitääkin kaivaa se heti ensimmäisenä muuttolaatikoista esiin, kun omaan kotiin päästään. :)
Hyvää kesän odotusta! :)

Satu kirjoitti...

Heipsan täältä hyisestä auringonpaisteesta,

Katja,
taikinaterapian tarpeessa oltaisiin tässäkin osoitteessa...:)
Juu, se värimaailma ja miljöö on uskomattoman herkullinen! Ihana!
Ajeltiin sittenkin eilen kotiin...en vaan saanut aamulla aikaiseksi aloittaa pakkaamisrumbaa. Pakkasin vain lapset autoon ja hurauttelimme edes takaisin. Reissuja tosin rakastan levottomana sieluna yli kaiken...Aina on oltava, mitä odottaa...;)Mutta kotiinkin on aina niiiin ihana palata, kunnes taas...

Anu,
ai teilläkin! :)
Juu, ja voi noita jarrumiehiä...Unelmalta kuullostaa tuokin talo. Täytyykin ajella joskus tiirustelemaan :)

Tilda,
hihii...juu, tuo tulee aina spagettia keitellessä mieleen.."meillä ei spagettia syödä, meillä syödään perunaa" :)

Satu,
voihan hittolainen, mitä kartanoita! Kiitos vinkkauksista! Huoooh...

Sarppa,
joo, kyllä siitä taitaa jo pian seitsemisen vuotta olla,kun mekin se poikain kanssa eka kertaa elluissa nähtiin...Mutta jaksaa vaan viehättää. :)
Polkaiseskin, kyllä mie siulle mehut tarjoan, että jaksat polkea ylämäkeä takaisinkin ;)

jonna,
oi,ihanaa! Meitä hurahtaneita siis piisaa! Voi, kun saataisiin joskus jatkoa...Ihanaa kesää sinnekkin! :)