tiistaina, helmikuuta 02, 2010

Onnen laulut...

Ihana levy! Suosittelen! Sain tämän ystävältäni lahjaksi vuoden lopulla ja kovasti paljon tykkään. Täääänks vielä kerran K! Sisältää monta kivaa"juttua". Hurjasti paljon ihania ja hymyilyttäviä muistoja matkan varrelta. Ja on siellä yksi semmoinenkin "juttu" jota kesällä`97 onnellisena valssattiin. Heh. Tätä me Pepin kanssa renkutettiin ees taas, kun perjantaina lumituiskussa Helsinkiin ajeltiin. Ja laulettiin! Hitsit vieköön, että muuten laulettiinkin :) Hih. Laulatteks te autossa? Mä tunnustan! Laulaa loilotan automatkoilla AINA tai ainakin silloin, kun ajelen yksin, enkä muuten edes häpeä. No joo, ehkä joskus liikennevaloissa voisin vajota ratin alle, jos erehdyn pehkoa heilutellessani vilkaisemaan viereiseen autoon...:) Hymy sinne ja taas mennään!

(edit. Levyn sisäkansista lainattua..."Me suomalaiset olemme pohjimmiltamme -tai ainakin parhaimmillamme -ikuisia kesän lapsia, luonnosta, toisistamme ja Suvivirrestä herkistyviä olentoja. Aistit auki me kuuntelemme lempilaulujamme, joista läheisimmät ovat niiltä ajoilta, kun ensimmäiset rakkauden väristykset saivat aivokemian muutenkin sekaisin. Niissä lauluissa paistaa aurinko, aallot tai asvaltti kimmeltää, tuomi, sireenit, ruusut ja koivut tuoksuvat. Aamuun herätään kullan viereltä ja hyvä olo hiipii suoniin. Festari kutsuu ja tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä. Välillä onnen tunteita pitää makustelle rauhassa itsekseeen, kuin Aleksis Kiven orava sammalvuoteeltaan, ja miettiä, oliko Eino Leino ollenkaan oikeassa tässä: Kell`onni on, se onnen kätkeköön. Reino Helismaa ainakin oli oikeassa: Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Ja Sauvo Puhtila alias Saukki: Kellä kulta, sillä onni. Dave Lindholmista puhumattakaan: Pieni ja hento ote, siinä kaikki. Sanotaan, että hyvä kertää. Niin myös onnelliset laulut." Pirkko Kotiranta Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja. )

11 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hei Satu!
Täällä yksi, joka laulaa autossa aina kun siihen on mahdollisuus. Sen lisäksi vaihtelen radiokanavia etsiessäni hyviä kappaleita (miksi kuunnella huonoja kappaleita, kun hyviäkin on keksitty?). Mieheni onkin antanut minulle automatkoille ihan oman lempinimen: Dj Mama ;)

Taidanpa tulla ensi viikolla poikkeamaan Tallipihalla.

-Ulla

Marielisa kirjoitti...

Täällä kans yksi hoilaaja!!
Etenkin kun olen yksin matkalla...mutta eipä silti, tyttöjen kans reissatessa autossa soi hyvin usein ABBAn kokoelmalevyt ja silloin meitä on kolme mukanalaulajaa ;)

Ihana Duffy soi täällä! - se on yksi niistä levyistä, joita saa yksin ajellessa huudattaa täysillä - käy hyvin myös siivousmusiikiksi!

satu kirjoitti...

Moikkis Ulla,
kuullostaa niiiiin tutulta! Jos meillä ei soi CD, niin sitten etsin kanavaa, jossa soi laulatuttavin musa ;)Tai no joo, semmoinen kulloiseenkin mielentilaan sopiva...Mutta ilman radiota tai musiikkia en osaa edes ajaa autoa saatikka tehdä töitä :) Levotonko?

Moiksut Marielisa,
jeeee, ihanaa! Meitä siis piisaa :) ABBA kuuluu myös mun suosikkeihin! Meillä Peppi hoilaa ilolla mukana ja välillä vähän liiankin...Viimeksi takapenkiltä kuului iloisen heleällä äänellä: "iiiitkisitkö ooonnesta, jos #%¤&/¤# kuuunnolla...." eli olis paree varmaan vaihtaa lastenlauluihin tai kieltä, ettei tarttis hihitellä posket punaisena ratissa...
Poikien aikana taas ei tule lupaa laulamiseen ja yleensä se radiokanavakin on niiiiin väärä ;)Mut hei, ne onkin jo almost murkkuja ja niillehän ei sovi mikään ja äitikin on AIna niiiiiin NOLO;)

Laura kirjoitti...

Juu, minäkin laulan oikeestaan aina autossa. :) Meillä on soinut lähiaikoina Jytäjyrijöiden Rottaradio -levy ja sitäkin tulee laulettua. Jopa niin että ulkoa osataan... Viime viikolla yksi päivä kun meillä oli appiporukoitten auto lainassa, eikä tuo levy luonnollisestikaan ollut mukana, niin poikaa hereillä pitääkseni hoilottelin noita lauluja. Oli kivaa. :)
Meiän poikakin kyllä joskus sanoo että "äiti älä laula!" ;D

satu kirjoitti...

Huomenta Lauralle,
oi, täytyykin tutustua tuohon Rottaradioon :) Aivan uusi tuttavuus mulle, mutta kuullostaapi mielenkiintoiselta...Hoilotus jatkukoon! Kivaa keskiviikkoa!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Hih... Autossa laulaminen on kivaa! Itse olen hoilottanut Kinnusen Lailaa jo puoli vuotta, joten voisi varmaan harkita levyn vaihtoa.
Pitääkin tutkailla tuota paremmin! :)

satu kirjoitti...

Heippistä Emilia,
Kinnusen Lailaa..VAU! Täytyypä "testata" ;) Juu, tämä levy on sellainen hymyilyttävän melankolinen. Kauniita versioita vanhoista tutuista...
Tää lähtis nyt ajelemaan Tallipihalle ja joo, muutaman ehtii mukavasti vetää jo tuollakin matkalla...Ainakin ne neljä ekaa. Hih.

Tuula kirjoitti...

Juu, minäkin hoilottelen autossa, jos satun yksin ajelemaan. Ja suihkussa kans. Ääneen en ikinä, paitsi pojan kuullen. Pelkäänkin aina, että jään joskus kiinni ja joku kuulee sen kamalan loilotuksen :D

satu kirjoitti...

Heippa Tuula,
tervetuloa joukkoon :) Suihkussa mä taas en osaa laulaa...Jospa aamulla kiekaisen, kun talo on tyhjentynyt. Hih.

Nyt hyvejä uneja! Aamulla aikainen lähtö...:(

Jaana kirjoitti...

Ja joskus kannattaa laulaa kirkossa :) Hih!

satu kirjoitti...

Jaana my sister <3,

Uskoiskohan tota muuten enää kukaan ;)) Vanha pyhäkoululainen...jeeee!