lauantaina, toukokuuta 02, 2009

Pitkä kuuma kesä...

...ja mä aion elää sen...Lauleskeli meidän Peppi tänään leikkimökissään nukkeja päiväunille laitellessaan. Minä istuskelin takapihan terassin auringossa ja hymyillen kuuntelin neidon konserttia, kädessä kupponen kahvia ja edessä ihana uusi Unelmien kesäkoti kirja. Tykkään ja suosittelen! Jos haaveilet omasta kesäpaikasta, niin pieni varoituksen sana lienee paikallaan...ei tämä ainakaan kuumettasi parantamaan tule, päinvastoin :)
Viikonloppu ja vappusää on ollut mitä mainioin. Ensimmäinen oikein kunnon kesäinen viikonloppu. Ihanaa! Vappu hujahti nopsaan ja rauhaisasti. Aattona istuttiin iltaa ystävillä ja lapsilla meni lujaa. Puoli tuntia kylässä oltuamme pissasi neito pöksyynsä tramppiksella pompiessaan ja ei tietenkään varavaatteita mukana...:) Seuraavaksi Justus onnistui hukkaamaan kenkänsä pikkupoikien hurjalla rantaretkellä. Oli utelias astunut upottavaan mutaan ja uponnut nilkkaansa myöten saveen. Jalkaa ylös vetäessään oli "superstar" sanonut moro ja hävinnyt mutaan. Voitte vaan kuvitella kuinka nöyrää poikaa sieltä kyläpaikkaamme konkkasi. Häpeissään,vähän peloissaan ja kylmissäänkin. Tiesivät olleensa kielletyissä leikeissä ja vielä jäivät kiinnikkin näin nololla tavalla...Onni onnettomuudessa ei imaissut ranta koko poikaa mennessään. Etsintäpartio-isät lähti juhlamielellä Nässyn rantaan, mutta eipä suostunut "superstar" pullahtamaan esiin :) Kenkä vietti yön savipiilossaan ja tarina sai onnellisen lopun, kun isäntäperheemme isä oli aamulla päättänyt lähteä uudelleen etsintöihin. Superstar palautui onnelliselle omistajalleen ihanan haisevana, mutta ah, niin rakkaana...:) Kiitos Jii!

Että näin meillä. Vappupäivänä piipahdettiin vapputorin hulinoissa. Hello Kitty-pallo ja truutta Pepille, markkinapallo äidille ja joo, pojille tietysti kaikkea paukkuvaa, haisevaa ja mahdollisimman ällöa. Torin jälkeen vielä vappulounaalla ystävien kanssa ja paikkaa en kehtaa edes kertoa...Sellaista juuri tähän kaaokseen ja kiljusten elämään sopivaa...;)) Ruoka ja seura jokatapauksessa mitä parhain ja se riittäkin minulle. Ei turhia kikkailuja enää tähän härdelliin, tänks :)

Tänään korkattiin grillikausi avatuksi, syötiin ensimmäistä kertaa terassilla, pestiin monta koneellista pyykkiä ja ripustettiin pihatuuleen kuivumaan. Prismassa grillihiiliä, kanavartaita ja salaattiaineksia hakiessani bongasin hyllystä vielä ihanat vaaleansiniset melamiiniset pilkkuastiat (tuolla yläkuvassa). Edukkaita ja kauniita olivat. Mukit jätin hyllyyn, mutta mukaan nappasin suuren kulhon, tarjottimen, lautaset ja salaatti/jätskikipot. Käykää kurkkaamassa! Ihan parhaita kesän mehukesteille ja synttärikemuihin. Tykkään,tykkään!

Ostin myös spray-maalit tuohon vanhaan rottinkituoliin, mutta ongelmana nyt vaan se, että maalaisiko mataksi vai kiiltäväksi? Matta houkuttaisi, mutta onko kenelläkään kokemusta, kumpi olisi parempi? Valkoinen siitä jokatapauksessa tulee, saa jäädä tuohon terassille ja pehmusteet ajattelin vielä vaihtaa.

Nyt kesämekkoja silittämään. Aamulla juhlitaan muskarin kevätjuhlissa...:)

14 kommenttia:

marikan kirjoitti...

Kaikkea hauskaa olette kerenneet tekemään. Mukavaa luettavaa.

Maalausasiaa kommentoisin niin, että kiiltävä saattaisi olla helpompi pitää puhtaana??? Matta olisi muuten kivempi varmaankin.

Marjis kirjoitti...

Mä kallistuisin myös kiiltävään maaliin, juurikin tuon puhtaanapidon takia.. Teillä on ollut tapahtumarikas vappu, sellaiset jää ainakin mieleen :-) Bongasin itsekin, jonkin blogin innoittamana, nuo samaiset astiat Prismasta ja ovat tosi ihania... Käytössä olivat Vappupäivän piknikillä ja nyt tekisi mieli hakea hieman lisää niitä.. seuraavaksi pakkaan ne mökille lähteviin laatikoihin..

Satu kirjoitti...

Moikka marikan,
juu, tälle poppoolle sattuu ja tapahtuu...:)

Samaa mietin minäkin maaleista.Täytyy varmaan testata pohjaan ja tehdä päätös sen perusteella..:)

Satu kirjoitti...

Heispan Mannukka,
oltiinkin raapusteltu samaan aikaan:) Juu, saattaapi se tuo kiiltävä sitten järkevämpi valinta olla ja ehkä varsinkin pihalle..

Pilkkuastioista meilläkin tänään jo tarjoiltiin salaatit ja tuo tarjotin on aivan unelmallinen kesän ensimmäisen mansikkakakun alustaksi. Hyvä Prisma!;)

Anu kirjoitti...

Moikka Satu!
Lasten kera ei ole tekemisen puutetta...ikinä:)
Meidän poikapulahti tovi sitten jopa kaksi kertaa läheiseen kuraojaan ja kahdet kengät piti heittää roskiin saakka,jippii!
Minäkin hypistelin juuri samoja melamiinikulhoja Prismassa.
Tuo rottinkituoli on ihana,
ja sama jatus täälläkin,että sillä kiiltävällä maalaisin,mutta jos se on katetulla terassilla,niin matta varmasti toimii siinä tapauksessa myös ihan hyvin.

Krisse kirjoitti...

Minäkin suosittelen kiiltävää..minulla on itselläni yksi rottinkituoli maalattu kiiltäväksi ja yksi mattavalkoinen..kiiltävä on kauniimpi...
Hyvää toukokuun alkua toivottaa Krisse

Kristiina kirjoitti...

Kylläpä teillä on ollut vauhdikas vappu!
Kuten edellä on kommentoitu, kiiltävä on parempi:) Kivan näköinen korituoli, omani menee vaihtoon, on niin kamala!

Hauskaa toukokuuta toivotteleepi Kristiina

Ulla kirjoitti...

Hei Satu!
Onpa mukavaa lukea töissä lounastauon iloksi eläväistä tekstiäsi. Korituoli on kaunis ihan ilman maaliakin :)

Mistä olet löytänyt korituolin vieressä olevat valkoiset jakkarat? Haluaisin samanlaisia.

Kiitokseni näin jälkikäteen taas ihanasti pakatusta paketista! Uskomatonta, miten sitä itsestään löytää pienen lapsen, kun jännitys vatsanpohjassa availee Villa Harmoniesta lähetettyä pakettia :)

Aurinkoista ja ihanaa kevätaikaa!
-Ulla

Nia kirjoitti...

Kiiltäväksi maalaisin korituolin, juurikin sen siistinä pitämisen vuoksi:)

Satu kirjoitti...

Heipsan Anu,
juu-u,ei koskaan! :) Mutta ei valiteta,joskus haikaillaan näitä aikoja kyynel silmäkulmassa...Aika menee niin vikkelään.

Ei ollut meillekkään uutta nuo Jiin pulahtelut..Mikä siinä onkin,että se on aina tämä sama herra joka joka kevät, kesä ja syksy konkkaa kotiin kenkä kurassa. Ei koskaan kukaan muu kavereistaankaan :)Ja pesukone laulaa...

Kiitos myös maalausvinkeistä :) Jos vaikka huomenna ehtisi tuolin kimppuun.

Aurinkoista alkavaa viikkoa teidänkin vipinään!


Moikka Krisse,
kiitos vinkistä! Kiva kuullakkin ihan käytännön kokemuksia :)
Aurinkoisen lämmintä toukoista kuuta sinullekkin!


Moi moi Kristiina,
ja musta, kun tuntuu ettei tapahtunut juurikaan mitään kummoista koko vappuna ;)

Mukavaa toukokuuta siullekkin!


Heipsan Kultasille,
voi toivottavasti sinulla ei mennyt lounas väärään kurkkuun näitä höpinöitäni lueskellessasi ;)Kivaa, jos tykkäät! Kiitoksii!

Nuo rautajakkarat nappasin vuosi sitten matkaani Ikeasta ja ovat kyllä kivat!

Kiitos myös söpöisistä sanoistasi! Viikko alkaa mukavasti pakatessa taas...:)

Ihanaa kevättä sinullekkin!


Moro Nia,
juu, siihen taidan kallistua...Vaikkakin vähän pelottaa, ettei vaan muuttuisi liikaa muovia muistuttavaksi...:P

Päivi kirjoitti...

Minäki tykkäisin noista astioista, vaan mies ei taitaisi innostua...
Kerrohan sitten mitä maalia käytit ja millanen lopputulos! Mulla olis kanssa yks rottinkituoli, ikävä ja tylsä ja joka olis kiva maalata valkeaksi tulevalle kuistille :)

Elina kirjoitti...

Olipa teillä tapahtumarikas vappu tai ainakin lapsilla...
Kivoja astioita olet löytänyt Prismasta,löytyisiköhän niitä pinkkinä? pitääkin käydä katsastamassa meidän paikallista Prismaa, joka on kylläkin aivan kaaottinen tämän hetkisen laajennuksen takia. Pinkit kävisi meidän uusien pihakalusteiden istuintyynyjen sävyyn, jotka olen sinun putiikistasi hankkinut. Ne on aivan ihkut:-)

Satu kirjoitti...

Päivi,
meillä taas ei mies juurikaan korviaan minun pilkkuhurmioilleni lotkauta...;) Ainoastaan kyselee, että mihin nämä kaikki työnnetään?
Kerron kyllä ja vilautankin laiskanlinnaani, jos sen sellaiseen kuntoon saan :)

Villa Elina,
juu,lapsilla taitaa aina olla ja me heilutaan perässä...:)
Pinkkinä astioita ei tainnut harmi kyllä olla, tai en ainakaan bongannut. :(
Käväisin kurkkaamassa ja voi, tyynythän sopivat teille täydellisesti! Kaunista!

Iloista alkanutta viikkoa!

Olivieno kirjoitti...

Pepin lauleskelusta tuli mieleeni Velmun laulelma, oli kuullut vissiin Lauri Tähkän sanat väärin "... en puhu sulle rumia..." (iäksi en sulle rupia) ja letkeesti täysillä!