torstaina, toukokuuta 28, 2009

Yksi piikki kammassa...

Juu, juu niin se on, että enää yksi aamu ja lapsilla alkaa se niin kovasti kaivattu ja odotettu loma. Lauantaina käydään vielä hakemassa todistukset ja viettämässä koulun perinteinen kevätjuhla. Kesä alkaa, kun Suvivirsi on "soinut"...Ilman Suvivirttä kesää ei vaan tule. Pala nousee kurkkuun ja silmät kostuvat...Joka kevät Rasmus muistaa muistuttaa, että "et sitten ala vollaamaan" :) Ja minä lupaan ja nieleskelen...

Tänä kesänä myös Peppi viettää pitkän kesäloman ja saa kiikuttaa huomenna; viimeisenä päikkypäivänään kavereille jätskit ja tädeille pienet kiitos-paketit. Paketit neito saapuu tänään valikoimaan ihan itse...Minulla lienee siis edessä mielenkiintoinen kesä kera näiden kolmen veijarin, veijareiden kamujen ja kesäpuotini. Olkaatten siis armollisia, jos ja kun piipahdatte kesäreissuillanne tänne "kiljusten huvikumpuun" shoppailemaan...:) Täällä tämä meno ja meininki on aina takuu varmasti sellaista elämänmakuista; iloineen, itkuineen ja mansikkanassuineen. Tervetuloa! :)

Aamulla Pepin päiväkotiin vietyäni napsaisin tuon alla olevan kuvan yhdestä omppopuustamme. Voi, että nuo omenapuun kukat voivat olla kauniita...Aivan pakko oli leikata muutama taivasta kohden kasvava oksa ja kiikuttaa puotiinkin. Ihania! Minulla oli joskus puita istutellessani yksi suuren suuri ja romanttinen haave...Istutin puut tarkoituksella ehkä liiankin lähelle toisiaan ja sellaiseen pieneen kaareen, jotta joskus saisin rahdata sinne puiden keskelle puutarhakalusteet ja kahvittaa siellä puiden katveessa ihania ystäviäni ja päiväkahviseuralaisiani (mitähän ne ovat..??) kesästä nautiskellen... Puut ovat kasvaneet jo pian yhdeksän vuotta ja näyttää siltä, että taidan joutua odottelemaan pian toiset mokomat. Ehkä Pepin rippijuhlat järjestetään joskus noiden puiden katveessa...:) Hoh hoijakkaa ja justiinsa juu...Millähän niitä pitäisi lannoittaaa, jotta päästäisiin jo aiemmin alle omenapuun??

Aurinkoisen toiveikasta torstaita!

11 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihanaa lomaa ja aurinkoista viikonlopun odottelua!

Anu kirjoitti...

Satu heippa teille!No niin on yksi aamu,ihanaa!
Täällä kevätjuhlat oli jo maanantaina ja tiistaina,mutta todistusten haku on lauantaina.

Muistan viimevuonna kun meidän silloisen talomme pihasa oli omppupuu,niin juuri kevätjuhlapäivänä oli upein kukinto puissa!Ja tänään viedessäni tyttöä eskariin,ihailin omenankukkia,kauniita!
Tullaan kesällä Kiljusille:)Ei haittaa pätkääkään meno ja meininki,tuodaan tullessamme lisää pökköä pesään!!!Iloa päivään:)

Satu kirjoitti...

pienilintu,
kiitos, kiitos! Aurinkoa ja hellettä sinnekkin! :)

Anu,
heipskukkuu vaan teitillekkin! Ihanaa, ihanaa...aamuhärdellit helpottavat edes pikkuisen...Tai no, pojilla kyllä kiekkoleireilyä koko ensi viikko, joten herätykset jatkuvat vielä hetken,mutta sitten...:)
Kiljusilla odotellaan jo! Peppi toimi jo viime kesänä seuraneitinä kaikille lapsille ja vei lapsosia välillä kiertoajelulle leikkimökkinsä lisäksi myös omaan kammariinsa, joten innokas kaveri täällä odottelee jo käsi pystyssä ;)Nähdään siis!
Sateesta, s

Noora kirjoitti...

Meillä omppupuut ovat vasta aivan nupuillaan, ihanuus siis vielä edessäpäin. Tosin Tampereelta tuotu puu on selvästi edellä kavereitaan. Ihanaa kesää teidän köörille. Kun kesälomareissulle tullaan, poikkean varmasti!

Ira kirjoitti...

Omppupuunkukat... Yksi kauneimmista kesän kukkasista. Haaveilen meidän pihalle myös, kunhan kaivinkoneen kummajainen kävisi ensin vähän pihaa raivaamassa.

Taas on vuosi vierähtänyt ja lapset kirmaavat kesälaitumilleen. Vanhimmainen meillä jo tänään. Aurinkoisia juhlahetkiä lauantaille ja se suvivirsi -nieleskellä täytyy täälläkin... ;)

Anonyymi kirjoitti...

aamu on niin varhainen että lapset vielä nukkuu. kohta alkaa täys touhu, kun lähtevät kouluun. sitten aamut rauhoittuvat punaisessa torpassakin. vain minä matkaan aamulla opintielle. lapset varmasti nukkuvat aamuisin pitkään ja minä hipsin varpaillani, etten heidän unta häiritse. mukavaa lomanaloitusta teille.
-kati-

Marja kirjoitti...

Ihana kuva tuo omenapuukuva... olisipa meilläkin omppupuita.. onneksi on sentään muutama kirsikkapuu :) Ja morsiusangervot täydessä loistossaan tällä hetkellä - harmi kun eivät kuki koko kesää... Täällä vielä arki jatkuu muutaman viikon ennen lomia - tosin nyt on pikaisen irtioton paikka ja tää pariskunta suuntaa Tukholmaan, tyttäret mummilaan :) Aurinkoisia kesäpäiviä sinne - ja näkemisiin, yritän ehtiä piipahtamaan jonain päivänä, viimestään lomalla tyttöjen kera niin pääsevät teidän Pepin kanssa leikkimään - jos nyt jo rohkaistuisivat niin paljon ;)

Nia kirjoitti...

Mukavaa lomanalkua teille! Ihania nuo omenapuunkukat <3

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Omppupuut ovat ihania! Ihanat kukat keväällä, ihana kukkalumisade kun kukista kehittyy pienet raakileet ja aivan ihanat herkut syksyllä!

Olisi tosiaankin mukavaa poiketa teidän Huvikumpua ihastelemssa, vaikka kesän Särkänniemi reissulla. Sehän kuulosti suorastaan houkuttelevalta!

Lämmintä viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Noora,
kiitos, ihanaa ja aurinkoista kesää Mikkeliinkin! Täällä ollaan ja odotellaan :)

Ira,
juu, nyt on nieleskelty ja tänään kesälaitumilla on kirmailtu ihan kirjaimellisesti :) Iloisia lomahetkiä sinnekkin!

Kati,
oi,kirjoitit kauniisti...Voi, kun nukkuisivatkin...:)Meillä ainakin kaunis haave. Ihania, rauhallisia aamuja sinne ja toivottavasti myös tänne :) Aurinkoista kesälomaa sinnekkin!

Marja,
voi, ihanaa reissua teille! Toivottavasti osasit irrottautua arjesta ja nautit täysillä! Tytöt ainakin varmasti saavat taas kaikenlaista kaunista...
Juu, ihanaa jos pääsette päiviämme piristämään...Täällä odotellaan ja luulenpa, että noilla tytöillä saattaisi synkata aikas hyvin,kun vaan vauhtiin pääsisivät :)

Nia,
voi kiitos! t.koko konkkaronkka :)

bean emäntä,
niin ovat, niin ovat! Ihania! :)
Ja tervetuloa, mukavaa jos kurvaatte! Täällähän me...:)
Kaunista kesäviikonloppua sinnekkin!

Unknown kirjoitti...

Aivan ihania tavaroita puodissasi, täytyy tulla joku päivä käymään livenä tutustumassa. Asumme puutalossa Hämeenkyrössä peltojen keskellä joten hirveän pitkä matka ei ole... Hyvää kesää toivottaen maalaisromanttiseen tunnelmaan hurahtanut, sisustushullu tyttövauvan äiti