keskiviikkona, tammikuuta 06, 2010

Lop-lop-loppiaista...

Lasten viimeinen lomapäivä. Huomenna kutsuvat taas velvollisuudet. Tänään on pakattu joulu pakettiin paria nisseä ja possua lukuunottamatta. Kuusi siirretty takapihan terassille. ( Oli niin kiva valoineen, että saa olla vielä hetken siellä. ) Pakkaset ovat paukkuneet, mutta eipä ole täällä ainakaan lasten ulkotouhuja hidastaneet. Aamu ulkojäillä, välillä jäätreeneissä hallilla ja illalla vielä pulkkamäessä...Eikä tunnu missään, ei.

Viimeisen lomapäivän kunniaksi on myös herkuteltu toivesapuskoilla. Tortilloita, tortilloita ja tortilloita. Niitä meillä saisi lasten puolesta olla vaikka joka päivä. On niitä tänään sitten vedettykkin :) Iltapalaksi vielä äsken viimeiset rippeet.

Tortillojen välissä pidettiin myös perinteiset piparkakkutalojen murskajaiset. Tänä jouluna saatiin lahjaksi jopa kaksi, - toinen perinteinen piparkakkuinen ja toinen täyttä suklaata. Nams ja mums! Joulusta lähtien melkeinpä päivittäin meillä on jaksettu kysellä, koska ne murskataan...Loppiaisena, loppiaisena...ei enää montaa yötä ;) No, joo. Tänään sitten SUUren hetken koittaessa. Nuija kattoon, sotku pöydälle, pari palaa suuhun, kiitti ja moro. Jouluähky ilmeisesti jo näilläkin.

En tajua tänään taas tätä Bloggeriakaan. Tekstiä ei saa muokattua niin millään, joten kärsinette kanssain. :) Se on moro. Kiire "Karjalaan"...

14 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Voi,namsk, mitä herkkuja teillä on syöty, ihanaa.
Kyllä elämästä pitää nauttia joka solulla :)
Minun kyllä piti ruveta vähän reippaanmaksi tämän liikunnan ja ulkoilun suhteen, mutta ehei, nää pakkaset on mulle liikaa tai sitten vaan toi sohva on kovempi vastus...tiedä häntä.
Kivaa loppuviikkoa :)

satu kirjoitti...

Moiksu Marianne,
no hei, et ole kuule ainoa, jonka PITI! Olkoon nyt syynä sitten pakkaset tai jotain, mutta huomenna työnnän kaikki joulunjämäherkut roskiin, kaivan "pisteet" esiin ja aloitan VIHDOINKIN se uuden keveämmän elämän...NYT on aivan pakko! Mukavata loppuviikkoa sinnekkin :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Niin makeita kuvia. Olen herkkuvieroituksessa ja kuolaan näyttöäni... :)

Minuun on vähän iskenyt haikeus, kun joulu nyt ihan oikeesti tekee loppuaan ja arki taas palaa katukuvaan ja elämään.

Tarleena kirjoitti...

Ihana tuo suklaatalo. Joko se on murskattu? Olisin pyytänyt siitä pikkuisen lisäkuvia... Mies on oikea suklaaholisti ja voisin ensi jouluksi askarrella meille suklaatalon...

Miia kirjoitti...

Voi mitä herkkuja ootte syöneet! Ihanan näköinen tuo suklainen talo <3

satu kirjoitti...

Uuden Kuun Emilia,
nyt alkoi kuule se vieroitus täälläkin ja voin kertoa, että kuolattua tulee lähiaikoina lähes kaikkea...Onneksi sekin helpottaa pikku hiljaa :) Kiva kannustin olikin saapunut yön aikana meilitse, - kevättä kohti mennään...

Niin ja tiedätkö, huomaan tuon saman haikeuden (tai mitä sitten lieneekään?)myös itsessäni...Toisaalta ihanaa purkaa joulu, mutta toisaalta riipun kynsin hampain siinäkin. Pari nisseä jäljellä...kuusi vielä terdellä...Mutta eikös se Nuutti sitten ne vasta ihan oikeasti viekkin? ;))

Tarleena,
no voi hitsipilli! Murskattu on :( Mutta se oli siis tehty ihan Pandan suklaalevyjä käyttäen. Pohjana valkosuklaalevyt, seininä maitosuklaata ja katto sileä puoli ylöspäin käännettynä tummaa suklaata. Liitetty yhteen ilmeisesti sokerilla. Piippuna laku ja koristeena suklaanameja. Ei varmaan mikään vaikea homma ollenkaan...ellei suklaa sula sitten sormiin ;))

Miia,
juu, niin ollaan juu, mutta nyt se on loppu, piste, punkt ;)
Mahtavuutta omistaa tuollaisia ystäviä, jotka meille noita herkkutaloja kiikuttavat. Olisi tainnut muuten piparkakkutalo jäädäkkin haaveeksi tänä jouluna...Kiitos siis kamuille <3

Sydämellä kirjoitti...

Nami mikä suklainen unelma.
Tuon voisi syödä hetkessä.
Meillä on kans tortilla yksi herkku.
Tiina

satu kirjoitti...

Tiina,
eiks vaan :) Lapset tuossa sitä nyt vielä mutustelevat...Näin sopivasti ennen ruokaa ;) Tänään ei tortillaa...Nyt Tallipihalla piipahtamaan...Moikkist moi, s

Viivu kirjoitti...

Tiijätkö, mulla oli sama ongelma pitkään etten saanu tekstejä muokattua ja kuvatkin tuli ihan kummallisessa muodossa. Sitten tajusin, että jotku asetukset piti päivittää uudestaan ja jopas alko sujumaan. Kokonaan uudenlaiseksi meni tuo tekstin muokkaus "ohjelma". En tiedä onko tästä apua, ja onko ongelma yhtään edes samankaltainen, mutta ajattelin vihjasta... Että niinkin voi käydä :)

pioni kirjoitti...

Tuollainen suklaatalo on kyllä ihku. Taidan tehdä sellaisen ensi jouluksi, mummo tekee lasten kanssa sen perinteisemmän joka joulu.

satu kirjoitti...

Moikkista Viivu, täytyypä koklata :) Tää on ihan mystinen vika, kun välillä pelittää vallan mainiosti ja taas hetken päästä nou. Kiitos vinkkauksesta! :)

Heipsan pioni, joo se OLI aikas ihkuloinen ;) Täytyy elää toivossa,että saadaan ensi jouluna samanmoinen...:)

Nyt Suuren pudottajan pariin...:)

satu kirjoitti...

..tai siis Suurimman...;P

Marika kirjoitti...

Mitämitä! SUKLAASTA tehty talo! Enpäs muista ihan heti tuollaiseen törmänneeni, yleensä on ihan vain niitä perinteisiä piparkakkutaloja siellä ja täällä. Aijai, vaikuttaa kyllä hyvältä tuollainen.. :

satu kirjoitti...

Moiksu moi Marika,
kivaa saada uusia lukijoita! Tere tulemast! :)Juu, vuosi sitten tein eka kerran tuttavuutta moisen ihanuuden kanssa ja oli sitten ilmeisesti ihmettelyni jäänyt ystävälle mieleen...:)Hyvvee ja kaunista :)