tiistaina, huhtikuuta 14, 2009

Poikien maailmaa...

Pieni kurkistus poikien päivitystä kaipaavaan kerrokseen...Asuvat kaksin pientä yläkertaamme. Yläkerrassa on vaan nuo poikien huoneet, pieni aula, vaatehuone ja kylpyhuone. Toisella pojista parveke, toisella "vaan" kivat näköalat naapurin perunapenkkeihin :)


Miettinyt olen noita poikien sänkyjä...Kummallakin samanlaiset, tuollaiset mattapintaiset ja puunväriset. Tykkään hirmuisesti, mutta ovat auttamattomasti jo liian isoja poikia noihin. Jatkettavia ovat kyllä, mutta pojat havittelisivat runkopatjoja tms. Mitä tekisin...möisinkö pois vai maalaisinko valkoiseksi ja käyttäisin sohvana? Toisen voisi raahata vaikka puotiinkin tai terassille tai...:) Olisiko hyviä ideoita?

Justuksella sulassa sovussa niin aakkosboordit ja "raipen" nimmarit. Onkohan tuo tapettikin jo liian lapsekasta pian 9-vuotiaalle? Vaikka eipä siitä kauaa ole , kun ne seinille laappaistiin, tai tarkemmin ajateltuna joo, onhan siitä jo pian neljä vuotta. Mutta tuoreimmat tapetit tässä talossa. Kääks, mihin tämä aika juoksee...Poika ei ole ainakaan vielä tapeteistaan purnannut, joten olenpa hiljaa ja nautin raidoista vielä hetken aikaa.

Täällä "rauhallisemmassa" päässä asustaa Rasmus (pian 11 v ) kirjapinoineen. Hymyilyttää ja samalla huokaisuttaakin tuo Rasmuksen tapetti valinta...Silloin,kun me ollaan rakennettu elettiin boordi-nauhojen kultaista aikaa ja niitähän piti vedellä joka huoneeseen metritolkulla. Ja niin niitä on suunniteltu näillekkin seinille moneenkin otteeseen...Rullaa löytyy jos jonkinmoista. Yksikään ei lopulta ole päässyt seinälle asti, josta nyt olen enemmän kuin tyytyväinen. Hyvä niin :) Alla valikoimaa...Rullista huomaa hyvin pojan kasvamisen. Ensin Nalle Puhia, sitten Petteri Kaniinia ja lopulta jotakin tuollaista meriaiheista :) Ja kaikki edelleen täysissä rullissa. Jos kiinnostuit, niin halvalla saat...Tuo Nalle Puh sellaista tarraboordia.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, onpa pojilla kauniit sängyt! Voisin olla kiinnostunut, jos myydä päätät...:)

t. Hanna

Sydämellä kirjoitti...

Meillä on sama ongelma että kun rakensimme boordi aikaan niin nyt sitä sitten on koko kodissa.YÄK. tarkoitan näitä meidän omia boordeja nuo ovat kauniita boordeja mutta halua enään boordeja kotiin,saisipa edellisetkin pois.
Hyvää viikkoa sinulle ja muille .

Satu kirjoitti...

Kiitos Hanna, jään vielä fundeeraamaan, mutta ilmoittelen jos myyntiin laitan...:)

Long Island,
sama vika :) Meilläkin boordia kieputeltu lähes kaikkialle. Mut hei, eihän sitä tiedä jos vaikka palaavat muotiin taas...;) Ei vaan, meillä alkaa pikku hiljaa pienen pieni pintaremontti ja silloin saavat kyytiä niin katot, lattiat kuin seinätkin...Bye,bye boordit! Ja ehkä askartelen noista yllä olevista kummipojalle jotain kivaa...:)

Kiva, kun moikkasit!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olipa kiva nähdä kurkistus poikiesi huoneisiin :) Usein täällä blogimaailmassa kuin sisustuslehdissäkin esitellään vain tyttöjen huoneita tai tosi pienten poikien huoneita...

Niin se aika vain kuluu. Meillä on 5 ja 7-vuotiaat pojat ja vanhoissa puusängyissä nukkuvat. Olen miettinyt jo etukäteen, että mitä tapahtuu sängyille, kun pojat alkavat pitää niitä tylsinä tai kasvavat yli. Runkopatjat kun eivät ikinä ole yhtä kivat - äidin mielestä :)Sinuna säästäisin ainakin toisen sängyistä kauppaan tai sohvaksi.

Boordit ovat kyllä minustakin tällä hetkellä aika kauheita. (Silloin joskus olen itsekin niistä pitänyt :) ) Eniten minua kauhistuttaa näin uuden kodin etsijänä vessat ja kylpyhuoneet, joissa kaikissa tuntuu olevat joku kaakeliboordi, joista en itse yhtään tykkää. Tapettiboordi on vielä aika helppo kuitenkin vaihtaa verrattuna...

Lämpöisiä kevätpäiviä odotellessa,
Anski

Anonyymi kirjoitti...

Minä olisin kiinnostunut jokaisesta boordista....laitatko meiliä...että sopiiko ostaa kaikki =)

Mi-Ma, mammamiau@luukku.com

Nia kirjoitti...

Ihanan hentoisen vaaleaa ja sinistä:)

Ira kirjoitti...

Aurinkoista viikonalkua!

Meillä pojilla on runkopatjat. Ensin oli 80cm ja nyt 120cm leveät patjat. Ovat kyllä jo 16v. ja 15v. Saavat sitten muuttaa omaan kotiin patjoineen päivineen. Tänään juuri vanhempi poika ilmoitti muuttavansa kaverinsa kanssa marraskuussa kimppakämppään, kun täyttää 17v. Siitä vielä keskustelemme, heh... ;)
Mutta patjoista saa kivat, kun tekee niihin helmalakanat. Ei mitään rimpsua, vaan suorat ja ryhdikkäät jostain kivasta paksummasta kankaasta. Isoja tyynyjä selkänojaksi. Meillä nuoremman pojan vanha puusänky "sohvana" olohuoneessa.

Sarppa kirjoitti...

Boordeja meilläkin oli joskus joka paikassa, nättejehän nuo ovat mutta..

Ihanat sängyt pojilla, kokeile ensiksi muuta käyttöä ja sitten vasta myyt jos tarpeen..

Mukavaa viikkoa

Olivieno kirjoitti...

Tosi nätit sängyt! Voi, sitä on tehty niin hassuja valintoja, ja mieli muuttuu. Meillä on ne kaakeliboordit alakerran veskissä ja vasta kolme vuotta vanhat... muutenkin olen alkanut ällötä koko huussia! Ja kun oikein tarkasti ajattelen niin muutosta ansaitsis vähän joka huone...

TilkkuSatu kirjoitti...

Meillä vaihdettiin juuri syksyllä Rasmukselle (8v)joustinpatjasänky, vaikken niistä tykkää..Ostin suoran helmalakanan peittämään kaikki rumat osat :D Tarkoitus olis vielä hommata Lennolilta pääty, jonka päällystän sitten verhoihin ja tulevaan tilkkupeittoon sopivaksi. Huoneessa muuten vanhanaikainen paloautoboordi, joka kelpaa vieläkin ;)

Niina kirjoitti...

Moikka,
ajankohtaista meilläkin. Nimittäin pian 9v. Vernerin huoneen päivitys "isomman pojan kammariksi". Verkulla on vielä lasten tapetti, muttei ole itse siitä sanonut mitään. Meinattiin silti vaihtaa kesällä.
Sänkynä on runkopatja, ollut muutaman vuoden.
Siitä saa ihan kivannäköisen tyynyillä ja tikkisellä päiväpeitteellä :)
Ja sitähän me käytetään myös vierashuoneena / sänkynä jos joku joskus jää yöksi.

Satu kirjoitti...

Anski,

juu, kurkistus olikin pienenpieni, kun ympäriltä en vielä tohtinut zoomailla :) Nuokin tuollaisia rehellisen karuja kuvia ilman stailailuja. Mutta todellisia siis. Turha olisi pojille enää Maileg-pupusia sängyille asetella ;)

Aika kyllä menee vauhdilla...Isoja ja silti niin pieniä ovat nuokin viikarit. Miehen kannustamana tuo toinen sängyistä taitaa mennä myyntiin, mutta toinen jää käyttöön vielä hetkeksi ja sitten pyörimään kodin,kaupan ja leikkimökin väliä :)

Kaakeliboordejakin meiltä löytyy,mutta oikeastaan ne vielä ihan kivoja...Tai sitten yritän vaan uskotella itselleni niin, ettei suurempaa remppaa tarvitsisi aloittaa :) Kaakeleita sen sijaan en enää tänä päivänä vessan seinille laittaisi, mutta sekin oli silloin kymmenen vuotta sitten se...:)

Aurinkoa sinnekin, s

mammamiau,
juu,viestiä pukkaa...:)

Nia,
kiitoksii, kiitoksii! Ei varmaankaan yllätys...;)

Ira,
aurinkoa sinnekkin! Täällä muuten paistaa ihanasti...

Juu,tuota minäkin jäin miettimään, että täytyisikö R:lle ostaa heti suosiolla 120senttinen, kun huoneeseen kuitenkin hyvin menisi. Mahtuisivat sitten yökyläilevät kaveritkin samaan kyytiin...Ja varmasti saa kivan näköiseksi tyynyillä ja muulla.

Mua jäi hymyilyttämään tuo teidän 17-vuotiaana kotoa pois halajava...Meidän pian 11-vuotias, kun jo 9-vuotiaana kaverinsa kanssa suunnitteli noita kimppakämppä juttuja ja oman bemarin ostoa...Hih! Ihania haaveita...Mutta eipä kauaa mene, kun tuokin kaikki on jo totisinta totta ja mehän ei vanheta yhtään;)

Sarppa,
laskin, et meillä löytyy neljästä huoneesta ja oikeastaan ihan kivoja nekin, mutta...Sekin muuten ihan oma juttunsa, että mille korkeudelle niitä liimailee :)

Kiitos, sänkyasiaa elää...Mutta se ainakin on varmaa, että molemmista en luovu.

Olivieno,
miks tää mieli onkin niin muuttuvainen...:) Mua ällöttää eniten meidän kattojen sävy, lattiat ja listat...Ensi kesänä kattopaneelit saavat valkoisen maalin ja sen jälkeen mietitään muita. Pepillekkin pitäisi vihdoin saada vaihdettua tapetit, mutta missä välissä...Kaakeliboordit rulettaa :)

TilkkuSatu,
ai, teilläkin on Rasmus ja Satu :)
Kuullostaa kivalta tuo sänky! Alkaa oikein jo sormet syyhyämään muutoksille...Juu, onneksi kelpaa boordit meilläkin :) Äiti vaan sekoilee...

Niina,
juu, meillä tosiaan taidetaan elellä useinkin aikas samoja vaiheita ja juttuja, kun teilläkin...Verneri ja Justus taitavat olla saman ikäiset. On ne hyvät päivät ja tositosi huonot päivät ;)
Julle saa nyt vielä elellä onnellisena raitatapeteissaan ja meillä taidetaan ensi kesänä keskittyä ensin tuohon Rasmuksen kammariin...Oikeastaan siellä suurinta muutosta kaipaakin juuri tuo sänky. Mummon virkkaama päiväpeittokin taitaa saada kyytiä ja tilalle tosiaan täytyy etsiskellä joku kiva tikkitäkki ja tyynyjä, tyynyjä, paaaljon tyynyjä...Muuten pojan huone kalustettu IKEAlla ja ihan toimivia kalusteita edelleen,joten pienillä muutoksilla selvitään:)
Saavatpa muuten vieraat meilläkin sitten nukkua ihan oikeassa sängyssä..Terkkuja vaan mummolaan :)

JOHANNA kirjoitti...

Ihanat sängyt ja aivan ihana raitatapetti! Mekin rakensimme boordiaikaan ja joka huoneeseen tuli boordit...nyt niitä onkin pikkuhiljaa tapetoitu uudelleen. Osa taitaa mennä jo kolmatta kierrosta..;D Aurinkoista kevätpäivää sinulle!

Satu kirjoitti...

Heipsan Johanna,
kiitos, kiitos! Tuosta raidasta tykkään minäkin:) PikkuKengurusta sitä joskus rahtasin...
Voi, te oottekin sitten olleet ahkeria tapiseeraajia. Se muuten oli silloin niin, että ne oli ihan must juttu silloin nuo boordit :)
Ihanaa aurinkoa sinne pohjanmaallekkin, s

Satu kirjoitti...

Heipsulis,
Petterit ja Puhit MYYTY! :)

Maaka kirjoitti...

Tulinpa otsikon perässä katsomaan josko saisi vinkkejä pojan huoneeseen, mutta täällä ollaankin samassa tilanteessa kuin meilläkin :) Pikkupojasta isoksi kasvamassa.

11v sitten ku rakennettiin tupaa niin kas eteiseen ja pariin makkariin tuli boordia, niin ja kaakeleihin! Nyt 4v sitten muutettiin nykyiseen kotiin ja yhdessä huoneessa on tapetissa kuviota, muuten yks väristä tapettia. Tosi paljon kuviot määrää huoneen tunnelmaa ja tyyliä. Nyt on helppo vaihdela huoneita :)
Itse asias yhteen huoneeseen oon välillä suunnitellut lastenhuone tunnelman takia boordia, vielä jäänyt. Pariksi vuodeksi, sillä pian saa tapiseerata uutta :)

Anonyymi kirjoitti...

Oletpa sinä aikamoinen täti-ihminen! Onnenhalit tätiyden lisääntymisestä :-)

T:Syyskukka eli tuplatäti, joka vielä muutama vuosi sitten ihmetteli kaupan kassajonossa pikkutenavaa, joka täditteli minua. Nyt on ollut jo kolmisen vuotta pakko totuttautua tätiyteen. Kummitätiyden sulattelin silti jo aiemmin :-)))

Satu kirjoitti...

Maaka,
kiva, kun tulit kurkistamaan! :)
Kuullostaa niin tutulta...
Mukavaa viikonloppua,s

Syyskukka,
voi, kiitos kiitos! Mie oon ollu täti jo kaksitoista vuotiaasta eli melkein syntynytkin tädiksi ;) Mun vanhin kummilapsikin jo 21vee... Hui-hui, ja mie kun en vanhene yhtään...enkä tätiydy saati mummoudu :) Juu, ja tosta joku muu voi olla ihan toista mieltä...
Nyt tämä täti lähtee maitokaupoille. Se on moro, s

Marge kirjoitti...

Sängyt ovat ihanat!! Käytä niitä sohvana terassilla tai missä vain, joko valkoisina tai puunvärisinä, kauniita ovat, kun vielä laitat ihanat tekstiilit...
Mukavaa viikonloppua!:))

Satu kirjoitti...

Huomenta Marge,
juu,niin niille taitaa käydä, kun vaan saan potkaistua itseäni hommiin :)
Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

Bionda kirjoitti...

Kauniit huoneet pojilla ja upeat sängyt. Älä vaan pois heitä!

Meidän nuorimmainen löysi eilen pöydältä minun huulipunani ja ehti maalata sillä olohuoneen tapetin ja vaatteensa, ennen kuin mies ehti hätiin. Nyt ei kyllä ole tapetointiin rahaa, joten seinät saavat kelvata vaaleanpunaraitaisina. Onneksi oli lempisävyni... ;D Isoveli puolestaan piirsi miehen silmälaseihin kuulakärkikynällä, eikä väri ole lähtenyt vielä viikossa mihinkään. Huh noita pieniä taidemaalareita!

Satu kirjoitti...

Moi moi Bionda,
kiitos, kiitos! Siellä ne vielä samoissa sängyissä tuhisevat :)

Teidän pojat ovat siis totta tosiaankin tulleet äitiinsä ;D