sunnuntaina, joulukuuta 14, 2008

Yövuorossa..

Terkkusia puodista...Me täällä vietetään yötöntä yötä, minä ja piparilaarin vartija...Kääritään paketteja, kuunnellaan jouluradiota ja välillä vedetään henkeä ja hörpätään glögiä...Enää kymmenen yötä aattoon ja meidän pajalla huiskitaan nyt urakalla...Muutaman tunnin päästä sammutetaan valot ja toivotetaan hyvät unet, kunnes aamunsarastaessa rapina saa taas alkaa..

Missä vaiheessa Sinun jouluvalmistelusi ovat?
Iskeekö paniikki vai saatko jo tunnelmoida jouluisen puhtaassa kodissa?

16 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Hyvää työ yötä..
Ei iske paniikki. rauhallisesti otetaan joulun valmistelut.
Lahjoja ei osteta oikeastaan ollenkaan. Yksi jokaiselle lapsenlapselle.
Tiistaina vielä Tallinnaan pikakäynnille ja sitten joulusiivoukset ja siinähän se sitten. Odotetaan Joulua tulevaksi.
-Krisse-

Anonyymi kirjoitti...

Ei varmaankaan mitään suurempaa paniikkia iske, joululahjat jo ostettu tällä viikollaa sitten leipomusten kimppuun.

Karita

Miia kirjoitti...

Paniikki iskee, kaikki on vielä tekemättä.. Aion vielä tehdä itse joululahjaksi jotain..

Piritta kirjoitti...

Paniikki iskee aina. Viimeistään aaton aattona. Lahjat on kyllä jo hankittu, mutta talossa ei näytä joululta. Talossa näyttää siltä, että rosvojoukko olisi käynyt etsimässä rahakätköä. Huoh.

Hattaramaa kirjoitti...

Juuri tänään kasailtiin lasten kanssa olohuoneeseen joulukuusi. Lähes kaikki lahjat on kääröissään. Joten tässä vaan odotellaan. (oikeesti kuitenkin tulee jostain kulman takaa paniikki!)

Tuula kirjoitti...

Täällä on menossa muuttopaniikki. Joulupanikoinnit jäävät tällä kertaa sen jalkoihin ;) Tuntuu, että kaikki hommat leviävät käsiin, mutta yritän olla harmistumatta ja keskityn sen sijaan pipareiden ja muiden herkkujen syöntiin.

päivi kirjoitti...

kiitos paketista , pupu oli ihana kuten lyhtykin, toivottavasti saan niistä kuviakin otettua blogiini:D
meillä niin hämärää koko päivän ja joulu kuin itsestään jo ovelle kolkuttaa.
itse ostan vain muutaman lahjan ja leipoakin aion vain vähän... en ota paineita, niitä tulee jo tarpeeksi työpaikallani missä joulupaperia kääritään lelujen ja vaatteiden ympärille:D
pitkää päivää ja kipeitä jalkoja .. joulussa on parasta se loma ja
yhdessä olo perheen kanssa.. lämpöisin terveisin päivi...

ps. pikaisesti luin työpaikalla sen haastattelusi annasta, olipa mukavaa nähdä sinut livenä, niin
herttaiselta näytit kuten olenkin sinut jo oppinut tuntemaan... kuva oli mitä mainioin<3

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun koti olisikin puhdas...ja voisi vaan odottaa joulua. Vaan mikäpä sen rattoisampaa kuin muutto ensi lauantaina:/ Ihanaa toki päästä uuteen kotiin...taloon jota on hartaudella ja rakkaudella rakennettu. Mutta kyllä tässä saa vielä hikeä vuodattaa ennenkun joulun viettoon päästään. Niin paljon kauniita ideoita on kuitenkin päässä jo odottamassa.. :)

Erika

Satu kirjoitti...

Huomenia,huomenia!

Ihanaa ja niin lohduttavaa kuulla, että muillakin panikoidaan...Hiukan kademielellä lueskelen jo ihanassa vaiheessa olevista jouluhommistanne. Minulta se ei ole onnistunut koskaan,vaikka kuinka niin mielessäni suunnittelisin...Kaippa se on vaan niin, että ilman joulupaniikkia paketeista, leipomuksista, siivouksesta, kuusesta, kukkasista, joulukorteista ym.ym. meille ei vaan tule joulua...:) Paniikki siis kuuluu jouluperinteisiini ;)
Meidän talossa on KAIKKI vielä tekemättä! Mutta onhan tässä vielä viikko...Tämä viikon annan vielä puodille, mutta sunnuntaina ovien sulkeuduttua saa oma koti kyytiä..

Tsemppiä ja voimia joulutohinoihinne! :)

- satu

p.s. arvatkaa keiden joulukortit matkaavat ekaa kertaa kautta historian ykköspostissa...;) Tuli vähän kiirus...

Mari kirjoitti...

Ei paniikkia...tuskin olen edes tajunnut että jouluaatto on jo ensi viikolla:) Opiskelija olen ja ainut paniikki on näyttökansion valmiiksi saaminen, pitäisi olla valmiina 9.1.09! on siis joulukin unohtunut tuota työtä miettiessä..toki olen kotia laitellut mutta saa nähdä miten nuo leipomiset sitten...lahjat osittain hankittu...
Kiitos taas kerran paketista jonka tilasin teiltä....lisää tyynynpäällisiä:) ne ovat myös ihanat:)Olihan minunkin pakko ostaa anna lehti ja lukea juttu sinusta, noin sitä voi alaa vaihtaa ja tehdä työtä josta pitää, hienoa:)

Marikki kirjoitti...

Jouluvalmisteluista ei onneksi sen suuremmin tarvitse huolehtia, kun pääsee maalle, lapsuudenkotoon pyhiksi. Äitiä sitten tietenkin autetaan joulutohinoissa ja perinteiset sukuloinnit suoritetaan toki myös. Parasta on, kun aattoiltana kierretään hautausmaat ja nautitaan satojen kynttilöiden rauhallisesta loisteesta. Perinteeksi muodostunut aaton iltakävely Vanhassa Raumassa kuuluu myös jouluisiin ihanuuksiin :)

Sarppa kirjoitti...

Vai yötöihin olet joutunut/ päässyt, no kuullosti aika ihanlle tuo yötyökin..

Mä en ota mitään ressiä, kait =)
Sauna on pesty, pölyt tarkoitus pyyhkiä ja kait sentään lattiatkin näin joulun kunniaksi =D

Mukavia yötöitä sinulle...
Tuon nissen kyl haluisin..

Satu kirjoitti...

mari: Tsemppiä viimeiseen rutistukseen! :) Lupaathan levätä edes pikkuriikkisen joulun pyhinä...Leipoahan voit ensi joulunakin ;)

marikki: Ihanalta kuullostaa teidän jouluperinteenne. Hautausmaa kynttilöineen yksi minunkin ja nyt koko perheen jouluperinteistä. Ennen pukin saapumista käydään sytyttämässä kynttilä isovaarille ja nautitaan hiljaisuudesta...

sarppa: Kiitos Sarppa! Siun joulusihan alkaa siis olla jo melkeinpä valmis...Kuullostaapi hyvältä :)Nisse odottaa täällä,mutta enpä taida tohtia pois päästää...;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo Piippalan vartija:)

Meillä jouluvalmistelut ovat puolitiessä vielä.. ehkä tästä selvitään vielä kunnialla kun viikonloppuna laittaa hösseliksi!

Olivieno kirjoitti...

Heissan! Joulupuuhastelut on ihan vaiheessa, paniikki on. Pakko on alkaa karsia kaikkea suunniteltua kun viime viikon lapset työllistivät yrjötaudissa! Täytyy vetää välillä henkeä ja olla onnellinen siitä että onneksi on koko ajan niin hämärää ettei kynttilänvalossa näe kaikkia sotkuja. Piparitalo on edelleen tekemättä, ensimmäistä kertaa moneen vuoteen.

Luin lehtijuttusi töissä ja mainostin samalla kaikkia kuulijoita... hyvä juttu se oli, ihan liikuttava!

Satu kirjoitti...

Nia: Hösseliksi minäkin aion laittaa viimeistään sunnuntaina neljän jälkeen. Eihän tästä kaaoksesta muuten joulua tule...:)

Olivieno: Voi teitä! Onneksi kai jo nyt paranemaan päin...Me ollaan onneksi tuolta vältytty. Kopkopkop...Ei kai toi mun juttuni nyt liikuttava ollut tai ehkä liikuttavan naurettava korkeintaan ;) Ei paniikkia, kyllä se joulu sieltä tulee...:)