torstaina, elokuuta 06, 2009

Mamma marjassa...

Tehokkaana tänään. Heti aamutuimaan pujahdin puskaan. Pihassamme kasvaa jopa ihan yksi viinimarjapensas ja sekin kasvatettu lähinnä siksi, että lapset saavat käydä sieltä pahimpaan nälkäänsä napsimassa. ;) Se on vaan yhdeksän vuoden aikana kasvanut ihan omia aikojaan niin jättisuureksi, että lastenkaan mahat eivät vedä tuota punaisten pallukoiden määrää. Mehumaijaa en omista ja mehujakaan meillä ei hirveästi lipitellä. Jotain on ilmeisesti niin pahasti iskostunut takaraivoon tuolta entisestä työmaailmasta...Ne hampaat, ne hampaat! Tylsä siis oon, mutta eipä meidän vesi- ja maitokissat juuri muuta osaa hörppiäkkään. Itse en muuta ole lapsuudessani kiskonutkaan, kun äidin viinimarjamehua ja ilmeisesti sen C-vitamiini määrän vuoksi olinkin aina terve kuin pukki, mutta sen sijaan "nehampaatnehampaat" ovatkin sitten jo ihan toinen juttu...

Mitäs kaikkea muuta kivaa noista oman pihan antimista voisi keksiä? Tänään ajattelin tehdä piirakkaa, mutta ei kai sitäkään, nyt ihan koko puskan marjoista viitsisi vääntää...Puuronkaan joukossa tuskin uppoavat, kun niin kirpasakoita ovat. Olisiko miun nyt sitten kuitenkin rahdattava se "maija" meillekkin ja leikittävä essu päällä kunnon Super-mamaa? Mutta eihän meillä ole kellariakaan...Mihin mie ne putelit sitten tungen? Taidan popsia parempiin suihin, niin ehkä säästyn sikataudilta ja ratkeaa tämäkin elämää suurempi ongelma ;)) Torstai on toivoa täynnä...

Niin ja ai niin, arpajaisiin voi ottaa osaa tuolla piskuisen alempana vielä ensi maanantaihin klo:15 saakka...Lycka till!

14 kommenttia:

TilkkuSatu kirjoitti...

Meillä noita pensaita on hieman enemmän, joten jätän suosista osan linnuille ;)En ole mikään muumimamma, joka säilöö ja säilöö. Minä kiehautan marjat kattilassa ja siivilöin ne sitten pois ja teen siitä mehusta vispipuuroa :) Halpaa aamu/välipalaa...

MariaJii kirjoitti...

itse pakastan mehuja muovipulloissa. muistaa vaan jättää vähän laajenemisvaraa. on paljon helpompaa kuin kellariin lasipulloihin säilöminen.

Olivieno kirjoitti...

Meillä meni punainen viinimarjapensas remontin myötä talon alle... aluksi olin niin helpottunut että se orjuutus loppui, mutta nyt olen jo sitä alkanut kaipaamaan, mehua varten.

Ai sinä vissiin nyt "lomailet" kun puoti on kiinni olisin niin halunnut sen uuden lehden! Jos sulla on meillepäin asiaa niin poikkea heittämässä, jos vaan viitsit?

Cia kirjoitti...

Meillä myös pakastin pullollaan musta- ja punaviinimarjoja ja läpi talven niistä myös mä vispipuuroa keittelen:)

Satu kirjoitti...

TilkkuSatu,
juu minäkään en ole muumimamma, muuta kuin ulkomuodoltani ;) Tuohan olikin hyvä vinkki! Kiitos <3

MariaJii,
tuotakaan en ole kokeillut...Täytyypä pitää mielessä :)

Olivieno,
no,voi harmitus tuon teidän puskan..Saatan aamulla pistäytyä postiloodallanne :) Juu ja siis "lomailen" tosiaan ihan pikkuisen...

Cia,
vispipuuron keittoon siis...:) Ihanaa reissua sulle!

Anis kirjoitti...

Mitenkäs olis jokin hyvä hyytelö. Säilyy jääkaapissa ja on hyvää esim. lihan kanssa.

Hanna kirjoitti...

Meilläkin puskat notkuu marjoista. Teen joka vuosi punaherukoista hilloa, se on tosi hyvää kakun välissä. Sopivan raikasta, eikä mitään liian makeaa niinkuin kaupan hillot. Hillosokeri pussin ohjeen mukaan olen tehnyt ja on tosi hyvää.

Marge kirjoitti...

Juuri tänään poimin mehumaijaa varten punaisia viinimarjoja ja mustia sellaisenaan pakastukseen. Mummu tekee mehuiksi, minä poimin...;) Meillä menee mehuina ja marjat puuroissa, aamujogurtissa, kiisseleissä, piirakoissa, mutta useimmin vain tarttis tehdä niitä kiisseleitä mm....;)
Oikein ihanaa lomaa Sadulle!!!:))

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Satu, pakkaseen laittoa ja vispipuuroa olisin minäkin ehdottanut, jos ette ole mehuimmeisiä. Mausta vielä vaniljasokerilla niin hyvää tulee!

Jos kuitenkin innostut mehusta niin laita sekaan vattuja, se vie kielen mennessään!

Olivieno kirjoitti...

KIITOS♥ Olit tosi kultainen! Laitan rahan tilille!

Satu kirjoitti...

Hei ja huomenia,
voi kiitokset kullanarvoisista vinkeistänne! Kaikki ovat nyt kirjoissa ja kansissa :) Katsotaan mitä tämä muumimamma keksii...;)Ja O,kiitosta vaan isselles!

Pau kirjoitti...

Kiitti kauniista kastelukannusta - pääsi hyvään kotiin citypuutarhaan, jossa nyt vain unelmoidaan viinimarjojen poimimisesta. Itse pistän marjoja minigrip-pusseissa pakastimeen ja sieltä sitten talvemmalla pussi päivässä luonnonjogurttiin tai puuroon.

Satu kirjoitti...

Pau, perillä siis! Kiva, kiva!
Puuro ja luonnonjogurtti kuullostavat herkuilta myös, kuten myös tuo citypuutarhakin :)

Satu kirjoitti...

..ja vielä kerran MYÖS ;) Lukihäiriössä täällä taas...